Bancherul.ro: Programul Prima Casa ramane principalul produs de creditare al bancilor, dar mai sunt garantii doar pentru 7.000 de credite

Volumul de credite imobiliare in lei acordate de bancile romanesti, majoritatea prin Programul Prima Casa, prin care statul garanteaza 50% din valoarea creditului, a avut si luna trecuta cea mai mare crestere, comparativ cu creditele de consum si chiar cu finantarile acordate de banci firmelor, arata ultimele statistici publicate astazi de BNR.

Astfel, creditele pentru locuinte in lei au crescut cu aproape 1,4 miliarde lei in iunie fata de luna precedenta, la un stoc total de 33,4 miliarde lei, dupa un avans de 1,1 miliarde lei in mai si 0,7 miliarde lei in aprilie si martie.

Comparativ, creditele pentru consum in lei au avansat in iunie cu doar 0,4 miliarde lei, dupa ce in mai au avut o crestere puternica, de aproape 1,2 miliarde lei, mai multe decat creditele imobiliare.

Finantarile in lei acordate de banci firmelor au avut o crestere de un miliard de lei in iunie, dupa o stagnare in mai, o crestere de 0,5 miliarde lei in aprilie si o crestere puternica, de 1,5 miliarde lei, in martie.

Citiți articolul în întregime aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *